TR | EN
TUBİTAK 1005 başarımız
2.04.2023

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesinin yürütücülüğünde gerçekleştirilen araştırma projesi TÜBİTAK 1005 Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır. Projeden elde edilecek glikolik asit ile levan biyopolimer kombinasyonuna ait çıktılarının kliniğe uyarlanması ile endodontik tedavilerin biyouyumluluğu yüksek maddeler/ilaçlar ile daha güvenli bir şekilde uygulanması gerçekleşecektir. Bu proje kapsamında ticarileşme potansiyeli yüksek olarak öngörülen bir adet tıbbi cihaz patentine (Medical Device Regulations - Class III Medical Device) başvurulacak, yüksek etkili bilimsel bir dergide araştırma makaleleri yayınlanacaktır. Proje Yürütücüliğünü: Doç. Dr. Ekim Onur Orhan'ın yaptığı projede Danışman olarak  Prof. Dr. Ahmet Çabuk yer almaktadır. Proje araştırmacıları arasında Doç. Dr. Pınar Aytar Çelik  de yer almaktadır.  Hocalarımızı tebrik ediyor devamında diğer projeleri bekliyoruz.