TÜBİTAK-TAGEM Tarımsal Araştırmalar Ortak Çağrısı Kapsamında “Prebiyotik ve Probiyotik Yüklü Sinbiyotik Mikrokapsüllerin Geliştirilmesi ve Fonksiyonel Ekmek Eldesinde Kullanılabilirliği" başlıklı projemiz 1 milyon TL ile desteklenmeye hak kazanmıştır. Proje kapsamında fermente ürünlerden elde edilen probiyotik mikroorganizmalar ve prebiyotik bir biyopolimer olan levanın etkileşimiyle tasarlanan sinbiyotik mikrokapsül üretilmesi ve bu mikrokapsüllerin probiyotikli ekmek yapımında kullanılması hedeflenmektedir.
- Proje Yürütücüsü: Eskişehir Meslek Yüksekokulu Çevre Koruma ve Kontrol Programı | Doç. Dr. Pınar Aytar Çelik
- Proje Araştırmacıları: Dr. Belma Nural | Biyomedikal Mühendisliği, Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Marmara Üniversitesi ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi araştırmacıları
- Proje Danışmanı: Prof. Dr. Ahmet Çabuk | Biyoloji Bölümü